Bár ma már gyakorlatilag mindenféle húshoz hozzájuthat az ember a boltokban megtisztítva, kifilézve, feldarabolva, ledarálva, bepácolva, füstölve, főve, sütve, nyársra húzva, mégis néhány kelet-európai nép – minket, magyarokat is beleértve – a mai napig nem szakít azzal a hagyománnyal, melynek központjában egy disznó, illetve annak szertartásos leölése, majd szerveinek és testrészeinek elfogyasztása áll némi pálinka, … Read More →
Category Archives: Gasztronómia
Ízesített sörök és lelőhelyeik
Bár a hazai boltok polcain csak az elmúlt pár évben szaporodtak el a mindenféle gyümölcsízzel gazdagított söritalok, a dolog egyáltalán nem új keletű, mivel már az ókorban is az egyik legnépszerűbb szomjoltók közé tartoztak. Az egyiptomiak például mézzel, gránátalmával, fügével és datolyával próbálták elnyomni a sör kellemetlenebb ízű összetevőit. Magyarországon a citrusfélékkel dúsított sörök a … Read More →